Autós, Motoros Iskola

Oláh Pál - magánoktató - oktatásszervező

6200.Kiskőrös, Martini u. 1

 


 

 

Kategóriák

Kiskőrös - 06.20.931.2582

Kecel - 06.20.449.6271

Császártöltés - 06.30.4561.907


  Részletesebben  

Kismotor - "A1" kategória - 125 cm3 - 16 éves kortól (tanfolyam: 15 és fél éves kortól)

Feltételek:

- érvényes személyazonosító okmány és lakcímkártya

- legalább alapfokú iskolai végzettség

- érvényes orvosi alkalmasság

- betöltött legalább 16 és fél éves kor

Amennyiben jogosítványt szeretne, jelentkeznie kell egy elméleti (tantermi-kresz) tanfolyamra vagy egy internetes (e-learning) képzésre. A tanfolyam időtartama kb. 2-3 hét. A tanfolyam igazolt végeztével lehet kresz-ből vizsgázni.

Ha a kresz vizsga sikeres, akkor lehet elkezdeni vezetést.  A gyakorlati oktatás a gépkocsi alapvető biztonsági berendezéseinek megismerésével kezdődik, majd ezután pedig a jármű alapvető kezelését kell megtanulni. A gyakorlati órák alkalmával a kötelezően előírt feladatok gyakorlása közben a parkolási feladatokat is be kell gyakorolni. Ezekből a forgalmi vizsga alkalmával négy feladatot kell, önállóan végrehajtani. A kötelezően előírt óraszámok és kilométer levezetése után a városi vizsgával fejeződik be az oktatás.

Bármely sikertelen vizsga esetén a vizsga után a helyszínen lehet a pótvizsgára jelentkezni. A pótvizsga díja, azonos a mindenkori alap vizsga árával.

Ha sikerült a forgalmi vizsga, pár napon belül lehet a vizsgaigazolást átvenni a vizsga helyén, Kalocsán a tanpályánál.

A vizsgaigazolást csak akkor adja ki a hatóság ha közúti elsősegélynyújtásból is levizsgázott vagy megfelelő végzettsége van.

Ha megvan a vizsgaigazolás, be kell menni az okmányirodába, ahol lefényképezik, átveszik az iratait, majd egy kb. 1-2 hét múlva jön meg a jogosítvány.

A tanfolyam megnyitón a feltételekről és egyéb előírásokról, részletes írásos és szóbeli tájékoztatást kap.

Minden vizsgájára a személyi igazolványát, elsősegély igazolását, ha van, akkor jogosítványát, valamint az esetleges előírt orvosi feltételeit (pl: szemüveg) hozza magával, ezek hiányában, nem lehet vizsgázni.

A vizsgáról késni nem lehet, illetve ilyen esetben is a következő vizsga, csak újra befizetett vizsgadíj esetén lehetséges.

Sikeres vizsgákat, Balesetmentes vezetést!