Jogosítvány minden kategóriában*

6200.Kiskőrös, Martini u.1

06.20.9312582

 

Visszajelző lámpák az autóban

FőoldalHogyan, mikéntInternetes jelentkezésÁllami támogatásOktatókKategóriák a jogosítványbanKódok a jogosítványbanNehéz pót 
 

 

1. Az első ködfényszóró be van kapcsolva

 

2. Szervokormány berendezésben valami hiba lépett fel. Amennyiben világít a visszajelző lámpa érdemes kiolvasni a computert, mert nagy valószínűséggel tárolt hiba is lesz. A szerviz felkeresése haladéktalanul szükséges.

 

3. A hátsó ködlámpa (ködzáró) be van kapcsolva.

 

4. Az ablakmosó folyadékot pótolni szükségeltetik.

 

5. A fékbetét nagy valószínűséggel elérte a kopás határt. Mindenképp fel kell keresni egy szakszervizt a fékberendezés ellenőrzése, szükség esetén javítása céljából.

 

6. A tempomat (sebességtartó elektronika) be van kapcsolva.

 

7. Az irányjelző működésben van.

 

8. Az eső és fényérzékelő berendezésben valami hiba lépett fel. A hibatároló kiolvasása szükséges.

 

9. Az automata váltó téli üzemmódban van.

 

10. Információ megjelenítés.

 

11. Abban az esetben ha folyamatosan világít azt jelenti, hogy az izzítás folyamatban van. Amennyiben villog nagy valószínűséggel valami hiba lépett fel az izzítás rendszerében. A hiba pontosabb behatárolásához szakszerviz segítsége szükséges.

 

12. A külső hőmérséklet fagyponthoz közel vagy fagypont alatt van.

 

13. Amennyiben nem indul az, nagy valószínűséggel hiba lépett fel a kulcs chipjében vagy a gyújtáskapcsoló kőré épített jelfogó (gyűrűantennával). Érdemes megpróbálni ezen esetben a pótkulccsal történő indítást. Szükséges egy szakszerviz felkeresése.

 

14. A kulcs nem található az utastérben. Vegyük magunkhoz a gépjármű kulcsát

 

15. Cseréljük ki az elemet a távirányítóban. amennyiben nem boldogulunk vele bízzuk szakemberre.

 

16. A helyzetnek megfelelően cselekedjünk és kerüljük el az esetleges ütközést.

 

17. Nyomjuk be a tengelykapcsoló pedált

 

18. Nyomjuk be a fékpedált.

 

19. A kormányzár működésben van vagy meghibásodott. Helyzettől függően keressünk fel egy szakszervizt. A hibatároló kiolvasása után több információ jut a birtokunkba.

 

20. A távolsági fényszóró be van kapcsolva.

 

21. Fújjuk fel a gumiabroncsot.

 

22. Oldalfény világítás aktív

 

23. Cseréljük ki a kiégett izzót, vagy helyezzünk be a teljesítménynek megfelelőt.

 

24. A féklámpa nem működik. Ellenőrizzük a biztosítékot vagy keressünk fel egy szakszervizt a hiba pontosabb behatárolása érdekében.

 

25. Amennyiben villog a figyelmeztető lámpa a részecskeszűrő éppen a regenerációs ciklusát végzi. A gépjárművet leállítani nem szabad. Ezen esetben az adott típusra előírt módon kell cselekedni. Amennyiben folyamatosan világít a lámpa sürgősen fel kell keresni egy szakszervizt, mert a részecskeszűrő akár komoly károsodást is elszenvedhet. A műszerfal visszajelzés márkánként valamint típusonként eltérhet.

 

26. Ellenőrizzük az utánfutó és gépkocsi közötti csatlakozási pontokat.

 

27. A légrugó rendszerében hiba következett be. Szakszerviz nélkül szinte lehetetlen megállapítani illetve javítani a hibát.

 

28. Sávelhagyásra figyelmeztető lámpa.Térjünk vissza a forgalmi sávunkba..

 

29. Nagy valószínűséggel meghibásodott a katalizátor. A cseréje előtt mindenképp végeztessünk el egy kipufogógáz elemzést. Ezzel további hibákat szűrhetünk ki. A meghibásodott lambdaszonda tönkre tudja tenni a katalizátort.

 

30. Kapcsoljuk be a biztonsági övet.

 

31. Engedjük ki a parkolóféket (elektromos kézifék aktív állapotban van).

 

32. Nagy valószínűséggel hiba lépett fel az akkumulátorban vagy a generátorban. Járó motornál megmérhetjük a töltést. A kapott értéknek 13.5-14.4 Volt között kell lennie fordulatszámtól függően. Ebből következtetni lehet a generátor hibájára ha nincs töltés. A legrövidebb úton keressünk fel egy szakszervizt, mert a gépkocsi működésképtelenné válhat, hiszen csak az akkumulátorban tárolt feszültség áll rendelkezésre. A CAN BUS rendszerrel szerelt járművek kifejezetten érzékenyek az akkumulátor feszültségére.

 

33. A parkoló asszisztens működésben van.

 

34. A lehető legrövidebb időn belül keressünk fel egy szakszervizt a hiba megállapítása illetve javítása céljából.

 

35. Adaptív világítás aktív

 

36. Fényszóró magasság állító.

 

37. Ellenőrizzük a hátsó spoilert. Ha szükséges keressünk fel egy szakszervizt.

 

38. Cabrio gépkocsiknál találkozhatunk ezzel a figyelmeztetéssel. Nagy valószínűséggel hiba lépett fel a tetőnyitő hidraulikus vagy elektronikus rendszerében. Keressük fel a megfelelő szakszervizt a hiba javítása céljából.

 

39. A légzsák inaktív. Ellenőrizzük a csatlakozókat az ülés alatt. Előszokott fordulni, hogy az ülés alá beguruló üveg megbolygatja a csatlakozókat. Extrém esetben el is tudja szakítani a kábelt ha beszorul. CAN BUS rendszerrel szerelt gépjárművekben ellenőrizzük le az akkumulátor töltöttségét, mert előfordulhat, hogy megzavarja az alacsony töltöttség vagy cellazárlat a rendszert. Javasolt felkeresni egy szakszervizt a hiba elhárítása céljából.

 

40. Engedjük ki a kéziféket ( be van húzva )

 

41. A hiba elhárítását mindenképp szakszervizben végeztessük el a lehető legrövidebb időn belül. A Common Rail rendszerű autóknál különösen nagy figyelmet kell szentelni az üzemanyag minőségére, mert igen nagy szerepet játszik a fődarabok kenésében (nagynyomású szivattyú, porlasztócsúcs). Extrém estben előfordulhat az üzemanyag rendszer teljes átöblítésének a szüksége is.

 

42. Az utasoldali légzsák nem működik, vagy ki van kapcsolva.

 

43. A lehető legrövidebb időn belül keressünk fel egy szakszervizt a hiba megállapítása illetve javítása céljából.

 

44. Tompított fényszóró bekapcsolva.

 

45. A légszűrőt ki kell cserélni

 

46. Gazdaságos üzemmód aktív

 

47. Lejtmenet asszisztens aktív.

 

48. A motor túlmelegedett, azonnal állítsuk le. A hibajelenség több dolog miatt is lehetséges. Rossz kiegyenlítő tartály sapka, hibás ventilátor kapcsoló. Elfolyt hűtővíz, rossz vízpumpa, de akár a hengerfejtömítés átégése is okozhatja a hibát. A hiba megállapítását mindenképp bízzuk szakemberre a teljes motorkár elkerülése érdekében, melynek javítása több százezer forintra rúghat

 

49. Az ABS rendszer nem működik. Ez lehet egy elkoszolódott szenzortól egészen a vezérlőegység meghibásodásáig. Haladéktalanul keressünk fel egy szakszervizt ahol a hiba pontosan behatárolható illetve javítható.

 

50. Az üzemanyagszűrőt ki kell cserélni.

 

51. Valamelyik ajtó nyitva van.

 

52. A Motorháztető nyitva van.

 

53. Alacsony az üzemanyag szint.

 

54. Az automata sebességváltó meghibásodott, melynek oka számtalan dologra vezethető vissza. Mindenképpen szakszervizben tárjuk fel a hiba forrását a lehető legrövidebb időn belül.

 

55. A sebességhatároló aktív.

 

56. Meghibásodott a lengéscsillapító, vagy az azt vezérlő elektronika. A hiba elhárítása nem tűr halasztást. Mindenképp keressünk fel egy szakszervizt ahol számítógépes diagnosztikával ki tudják olvasni a hibát illetve meg tudják javítani.

 

57. A motort azonnal állítsuk le a motorkár elkerülése érdekében. A gépjárművet eljuttatni a szakszervizben ahol a hiba okát meg tudják állapítani. Előfordulhat, hogy meghibásodott az olajpumpa. Ez esetben nem mérvadó az olajszint, mert hiába van megfelelő mennyiségű olaj a motorban ha nincs ami odaszállítsa ahova kell.

 

58. A szélvédő párátlanítás aktív.

 

59. A csomagtartó nyitva van

 

60. A Menetstabilizáló (ESP) ki van kapcsolva vagy nem működik. Amennyiben nem a sofőr kapcsolta ki mindenképp keressen fel egy szakszervizt a hiba elhárítása céljából.

 

61. Az esőszenzor aktív

 

62. Motorhiba. A lámpa világítását több tényező is okozhatja. Lehet egy lambdaszonda hibától kezdve akár egy vezérlés átugrás is. Mindenképpen egy szakszerviz felkeresése javasolt a lehető legrövidebb időn belül. Amennyiben szükséges a gépjárművet vontatva vagy trailer segítségével.

 

63. Hátsó ablakfűtés bekapcsolva.

 

64. Automata ablaktörlő aktív.