FőoldalHogyan - mikéntInternetes jelentkezésOktatókÁllami támogatásRészlet - fizetés


 

Személygépkocsi vezető képzés - 2023

Amennyiben automata váltós autón szeretné a vezetést tanulni, úgy abban az esetben is jó helyen jár, hiszen két helyszínen, Kalocsán és Kiskőrösön is van egy - egy automataváltós oktató autó, amelyen megtanulhat vezetni és jogosítványt szerezhet. Annyit kell tudni erről a fajta képzésről, hogy amennyiben automata váltós autón csinálja a forgalmi vizsgát, akkor abban az esetben a jogosítványában lesz egy kódszám (10.02.) Ez azt jelenti, hogy csak az ilyen jellegű járműveket vezethet. Olyan járművet, amelyben sebességet kell váltani, már nem vezethet ezzel a jogosítvánnyal!

A jogosítvány megszerzésének folyamata a HOGYAN-MIKÉNT és az OKTATÓK olvasható el részletesen.

A kresz tanfolyamot a jelentkezéstől, három hónapon belül, el kell kezdeni. A  KRESZ tanfolyam kezdetétől (az első előadás dátumától) számított 9 hónapon belül vizsgázni kell, KRESZ-ből. Ekkor még nem gond ha nem sikeres, viszont 12 hónapon belül  sikeres elméleti vizsgát is kell tenni. E határidőkön túl, elméleti vizsgára kizárólag a tanfolyam megismétlését követően lehet jelentkezni. Forgalmi vizsga a sikeres kresz vizsgától számítva 2 évig lehetséges.

Bármely nemzetközi kategóriára megszerzett vezetői engedély, érvényes az AM kategóriájú járművekre. Ezenkívül vezethető még, a lassú jármű és pótkocsija, a kerti traktor és az állati erővel vont jármű az AM kategóriás jogsival. Az elsőként szerzett nemzetközi kategóriás vezetői engedély a vizsga napjától számított két évig kezdő vezetői engedélynek minősül. "B" kategóriára érvényesített kezdő vezetői engedéllyel pótkocsi nem vontatható. ként szerzett nemzetközi kategóriás vezetői engedély a vizsga napjától számított két évig kezdő vezetői engedélynek minősül. "B" kategóriára érvényesített kezdő vezetői engedéllyel pótkocsi nem vontatható.

Jó felkészülést és sikeres vizsgákat kívánunk!

Tudnivalók

Tanterv

Írásos tájékoztató

Tanpályás feladatok