FőoldalHogyan - mikéntInternetes jelentkezésOktatókÁllami támogatásRészlet - fizetés


 

Váradi Roland - Kalocsa

Váradi Roland vagyok, 1998 óta foglalkozom járművezető képzéssel kresz, műszak és gyakorlat témakörökben. Oktatás során fontosnak tartom, hogy a tanuló képességeihez,- esetleg már meglévő - közlekedésben szerzett tapasztalatához igazodjon a képzés tematikája. Elsődleges cél a képzés során azon elméleti és gyakorlati ismeretek megszerzése, amellyel önálló és biztonságos közlekedés megvalósítható városi, valamint országúti körülmények között! A megnövekedett úthasználat díjak ellenére elengedhetetlen, hogy a képzés gyorsforgalmú úton is történjen. Ezért a lakóhelyemhez közeli M9-es autóutat és az M6-os autópályát rendszeresen látogatjuk oktatás során. Opel Corsa bemutató: Automata váltós oktatásra korszerű, biztonságos, komfortos járművet választottam (OPEL Corsa D), ahol a biztonságot több légzsák, blokkolásgátló (ABS) és ködlámpák szolgálják. A komfort érzetről automata klímaberendezés, szervokormány, ülésfűtés, kormányfűtés gondoskodik.

A világ, egyre inkább a hibrid és majd az elektromos autók irányában fejlődik. Ezekben a járművekben már nincs kuplung pedál, nincs sebességváltás, melynek kezelésével sokaknak meggyűlik a baja. A Corsa még benzines ugyan, de váltani már itt sem kell, mindössze két pedált kell kezelni, a gázt és a féket, ezáltal jóval több idő marad a forgalom, közúti jelzések figyelésére. Aki pedig ragaszkodna a váltás élményéhez, a "félautomata" beállítási módban a sebességváltást maga megtehetik (természetesen kuplunghasználat nélkül) , sőt a "sport mód" kiválasztásával lényegesen intenzívebb gyorsítás érhető el, magasabb fordulatszám értékek mellett.

Az automata váltó miatt, bizonyos típusú mozgáskorlátozottak számára is igénybe vehető ez az oktató autó. Természetesen normál váltós oktatóautóval is, állok a rendelkezésükre. Ha felkeltettem az érdeklődését, akkor keressen. Fontos tudni, hogy amennyiben automata váltós autón (motoron) vizsgázik, akkor csak automata váltós járművet vezethet majd. Tehát a hagyományos (sebesség váltós) járművet nem vezetheti. A jogosítványba lesz beleírva a korlátozás!

Gyakorlati oktatás közben fiatalosan, barátságos stílusban tanítom a tanulókat közlekedési partnerként vezetni. Ezzel is igyekszem elérni, hogy a tanulók görcsös, félős hozzáállását oldjam és jó hangulatban teljen a tanulás.

A jogosítvány megszerzésének folyamata a HOGYAN-MIKÉNT és az OKTATÓK olvasható el részletesen.

Jó felkészülést, sikeres vizsgákat, balesetmentes vezetést!