6200. Kiskőrös, Martini u. 1

06.78.312582

 


Főoldal Hogyan - Miként Internetes jelentkezés Oktatók Állami támogatás Részlet - Fizetés


 

Motoros képzés - 2021

A nagymotoros jogosítvány, életkortól és előfeltételtől függően kezdhető el:

A kresz tanfolyamot fél évvel hamarabb lehet elkezdeni. A kresz vizsga pedig 3 hónappal az életkor betöltése előtt lehetséges. Sikeres kresz után indulhat a tanpályás gyakorlati oktatás de a vizsga, csak a betöltött életkor után van.

A1 - 16 éves kortól

A2 - 18 éves kortól

A - 24 és éves kortól ( 2 éves A2-es jogsival, 20 éves kortól)

A1 - B kategóriás jogosítvánnyal - 17 éves kortól.

Ezen kívül van még két lehetőség ha már van valamilyen motoros jogosítvány és magasabb kategóriát szeretne:

A kategóriás jogosítvány az „A1”, „A2” vagy „A korl.” kategória megszerzését követően

A2 kategóriás jogosítvány „A1” kategória megszerzését követően

Amennyiben nagymotor jogosítványt szeretne, jelentkeznie kell egy elméleti (tantermi-kresz) vagy egy internetes (e-learning) képzésre. Jelentkezés az autósiskola irodájába vagy az interneten is megoldható.

Feltételek:

- legalább alapfokú iskolai végzettség

- érvényes orvosi alkalmasság

- betöltött életkor - kategória függően

- érvényes személyazonosító okmány és lakcímkártya

A kresz tanfolyam időtartama általában kb. 2-3 hét. A tanfolyam igazolt végeztével lehet kresz-ből vizsgázni. Ha a kresz vizsga sikeres, akkor lehet elkezdeni vezetést.  A gyakorlati oktatás a gépkocsi alapvető biztonsági berendezéseinek megismerésével kezdődik, majd ezután pedig a jármű alapvető kezelését kell megtanulni. A gyakorlati órák alkalmával a kötelezően előírt feladatok gyakorlása közben a parkolási feladatokat is be kell gyakorolni. Ezekből a forgalmi vizsga alkalmával négy feladatot kell, önállóan végrehajtani. A kötelezően előírt óraszámok és kilométer levezetése után a városi vizsgával fejeződik be az oktatás.

Bármely sikertelen vizsga esetén a vizsga után a helyszínen lehet a pótvizsgára jelentkezni. A pótvizsga díja, azonos a mindenkori alap vizsga árával.

Ha sikerült a forgalmi vizsga, akkor másnap a helyi okmányirodában lehet igényelni a jogosítványt. Ekkor kérik a Vöröskeresztes kártyát és az eredeti orvosi igazolást. Ha mindez megvan, akkor már csak egy fotó és pár nap múlva kap egy értesítést, hogy lehet menni a jogosítványért.

A tanfolyam megnyitón a feltételekről és egyéb előírásokról, részletes írásos és szóbeli tájékoztatást kap. Az első kresz vizsgán kell bemutatni a 8-os bizonyítványt. Minden vizsgájára a személyi igazolványát, elsősegély igazolását, ha van, akkor jogosítványát, valamint az esetleges előírt orvosi feltételeit (pl: szemüveg) vigye magával, ezek hiányában, nem lehet vizsgázni. A vizsgáról késni nem lehet, illetve ilyen esetben is a következő vizsga, csak újra befizetett vizsgadíj esetén lehetséges.

A jogosítvány megszerzésének folyamata a "Hogyan - Miként" fülön olvasható el részletesen.

A  KRESZ tanfolyam kezdetétől (az első előadás dátumától) számított 9 hónapon belül vizsgázni kell, KRESZ-ből. Ekkor még nem gond ha nem sikeres, viszont 12 hónapon belül  sikeres elméleti vizsgát is kell tenni. E határidőkön túl, elméleti vizsgára kizárólag a tanfolyam megismétlését követően lehet jelentkezni. Forgalmi vizsga a sikeres kresz vizsgától számítva 2 évig lehetséges.

 

 

Jó felkészülést, sikeres vizsgákat, balesetmentes vezetést!

 

Tantervek

A1

A2

A

A1 - B-s jogsival

Magasabb kategória ha már van valamilyen motoros jogsi

A - katetória
 ha van A1, A2, Akorl.

A2 - kategória
ha van A1

A járműkezelési (rutin) vizsga
menete - A1, A2, A

1, - alkalmassági -motor tolása

2, - kis sebességű haladás

3, - kanyarodás technika

4, - gyors manőverezés

Műszaki feladatok