FőoldalHogyan - mikéntInternetes jelentkezésOktatókÁllami támogatásRészlet - fizetés


 

Hogyan lehet jogosítványom, mit kell tennem hozzá?

Első teendő, hogy fel kell keresnie egy autósiskolát de akár otthonról is megteheti a tanfolyami regisztrációt, internetes jelentkezés formájában.

Az autósiskolába történő beiratkozás folyamán kell eldönteni, hogy tantermi foglalkozásokon vagy otthon, számítógép előtt (e-learning) kívánja megtanulni a közlekedési ismeretek tantárgyat.  Az internetes kresz tanfolyamot, bármikor el lehet kezdeni, a tantermi tanfolyam az kötöttebb és kötelező minden foglalkozáson részt venni. Ehhez pedig több idő kell. Persze az alapos e-learninges tanulás, általában ugyanannyi időt veszt igénybe, mint a tantermi képzés, azaz 3-4 hetet. Ugyanakkor a közös órai munka mellett szól, hogy egy KRESZ-tanártól sok-sok magyarázatot, életszerű tapasztalatot is kaphatunk de a döntés az öné. Jó tudni, hogy ma már nincs hivatalos tesztkönyv, amely tartalmazza az összes lehetséges vizsgafeladatot és azok megoldásait. Akár naponta változhatnak a kérdések és már, mozgóképes feladatokkal is találkozhatunk.

1, Tehát akkor:

- jelentkezés a tanfolyamra az autósiskola ügyfélfogadója (Martini út 1), esetleg kiválasztott oktató vagy az autósiskola
  honlapján, ahol több lehetőség közül lehet választani

- regisztráció és a tanfolyamdíj befizetése, személyi, lakcímkártya, jogsi ha van valamiből, tanfolyamdíj, orvosi igazolás
   (kismotorhoz nem kell)

- kresz tanfolyam elkezdése, majd teljes elvégzése 

- vizsga kérdések, teszt gyakorlása - tanfolyam igazolás letöltése

- jelentkezés a kresz vizsgára az autósiskolánál, vizsgadíj: 4.600 Ft

- jelentkezési lap aláírása, vizsgadíj befizetése, regisztrálás a kresz vizsgára

- kresz vizsga időpont egyeztetés, pontos időpontja az opál autósiskola honlapján lesz, általában csütörtök este lesz meg a
  pontos időpont

2, Kresz vizsga:

- pontos időben megjelenni, Kalocsa - tanpálya (Liget utca)
- személyi igazolvány, lakcímkártya, jogosítvány ha jogsi ha van valamiből
- 8.-os vagy magasabb végzettségű bizonyítvány
- sikertelen kresz vizsga esetén a vizsga helyszínén is lehet jelentkezni a következő vizsgára
A kresz vizsgára az eljutást, egyénileg kell megoldani.

3, sikeres kresz vizsga esetén, vezetési időpont egyeztetés a kiválasztott oktatóval. Az oktatók elérhetősége az autósiskola honlapján,     található. A vezetési órák egyeztetése történhet telefonon, facebookon de akár személyesen is.

4, vezetési órák: lehetőség szerint, az oktatók, alkalmazkodnak az Ön időbeosztásához de nem árt a munkahelyen vagy az iskolákban, előre tisztázni, hogy a vezetés miatt (főleg a vizsgák esetében) lehetnek "kötelezően előírt" időpontok! A vezetési órák az oktatók és a vizsgaközpontok időbeosztása miatt elhúzódhat. Célszerű már a KRESZ tanfolyam kezdetekor a kiválasztott oktatóval a tervezett vezetési időpontokat és az árakat egyeztetni, mert ebben az esetben minimális a várakozási idő.

5, forgalmi vizsga:

Az összes levezett gyakorlati óra és előírt km megtétele esetén

- pontos időben
- személyi igazolvány, lakcímkártya ha van, akkor jogosítvány

- vezetés és parkolási, manőverezési feladatok
- sikeres forgalmi vizsga esetén, másnap az okmányirodában lehet a jogosítványt intézni

- sikertelen vizsga esetén, jelentkezés a következő vizsgára. A következő vizsgára, kötelező a minimum 2 óra vásárlása, célszerű azonban ettől   többe órát venni a sikeres vizsga érdekében. Oktatóval kell megbeszélni a vezetések és a vizsga időpontját is

6, jogosítvány kiváltása:

A sikeres forgalmi vizsga után be kell menni a helyi okmányirodába, személyi iratok valamint a körzeti     (házi) orvosi igazolás és a vöröskeresztes kártya  kell. Majd egy fotó a helyszínen és egy pár nap múlva, hozza a postás a jogosítványt vagy     kap egy értesítést a személyes átvételről.

A  KRESZ tanfolyam kezdetétől (a kezdés dátumától) számított 9 hónapon belül vizsgázni kell, KRESZ-ből. Ekkor még nem gond  ha nem sikeres a vizsga , viszont 12 hónapon belül  sikeres elméleti vizsgát kell tenni. E határidőkön túl, elméleti vizsgára kizárólag a tanfolyam megismétlését követően lehet jelentkezni. Forgalmi vizsga a sikeres kresz vizsgától számítva 2 évig lehetséges.

Válasszon kategóriát!

Jó felkészülést és sikeres vizsgákat kívánunk!