6200. Kiskőrös, Martini u. 1

06.78.312582

 


Főoldal Hogyan - Miként Internetes jelentkezés Oktatók Állami támogatás Részlet - Fizetés


 

Oktató választás

Tetszés, ismeretség vagy autó típus szerint választhat oktatót. Az oktatók további elérhetőségei és adatai a fényképekre kattintva érhetőek el. Ha más oktatónál vagy más autósiskolánál kívánja folytatni a vezetési órákat, akkor ezt bármikor megteheti. Az oktató váltást az OPÁL autósiskola iskolavezetője, ügyfélfogadási időben, ingyenesen intézi. De azt tudni kell, hogy az oktató váltás, csak az EXTRA csomagban lehetséges. Ez azt jelenti, hogy az óradíj a másik oktatónál, magasabb lesz. Természetesen az oktató váltásnál, az eddig levezetett óra tartozást a tanulónak a jelenlegi oktatójával, rendeznie kell.

Az első vezetési óra alkalmával, a vezetés megkezdése előtt, az oktatójával beszélje meg a vezetési órák díját. Az autósiskola egységes árakon dolgozik de területenként, előfordulhat a kiírt óradíjtól, eltérő más ár. Az első alaklommal, erről oktatójával szerződést is kell kötnie. A vezetési órák a befizetéséről a választott oktatója ad számlát.

Kérjük, hogy az órákra, vezetésre alkalmas állapotban jelenjen meg, személyi igazolványát és a lakcímkártyáját, jogosítványát minden esetben hozza magával, mert egy esetleges közúti ellenőrzésnél a hatóság a tanulótól is kérheti és ha nincs ott, akkor szabálysértést követ el, amely bírságolható. A vezetési órák, 50 percesek, melyet induláskor az oktatónak a Vezetési kartonba be kell írnia az induló kilométeróra állással együtt és a tanulónak ezt alá is kell írnia. Az óra végén, ugyan úgy a kartont be és alá is kell írni az érkezési időpont és kilométeróra állással együtt. Ha a vezetési órán nem jelenik meg és ezt időben nem mondja le (48 órán túl), akkor az oktató a Vezetési kartonba 1 órát be fog írni 0-km-rel és ezt a készenléti órát ki is kell a tanulónak fizetni. Az óra ára, a mindenkori vezetési óradíj de ez nem számít bele a kötelező óraszámba.

A forgalmi vezetési vizsga nem könnyű feladat, célszerű jól felkészülten jelentkezni a vizsgára. A plusz óra vásárlása nem kötelező de sok esetben nem elegendő a kötelezően előírt 30 óra, ezért célszerű plusz órát venni a sikeres vizsga érdekében.

Az oktatók, közlekedési szakemberek, sok - sok éves tapasztalattal, ezért érdemes megfogadni a tanácsaikat a felkészítés folyamán! Az oktató is a sikeres vizsga ügyében dolgozik de ehhez Önnek is türelmesnek, kitartónak és partnernek kell lennie.

Az oktatók munkaideje korlátozott, ezért általában várni kell a vezetési órákkal, azonnal nem lehet a vezetést kezdeni de azért sem, mert a vizsgák ütemezésénél, mindig a vizsgára készülők fognak többször vezetni.

Köszönjük a türelmüket és a megértésüket!

 

 

Oláh Pál
iskolavezető

Képek az autósiskola életéből